Games-Hellas.gr :: Greek Gaming Community

Battlefield V αμφιλεγόμενο ή όχι;

by on Nov.29, 2018, under FPS (1st Person Shooting), Gaming

Σε κυκλοφορία λοιπόν το πολυσυζητημένο παιχνίδι της DICE , μιας και υπήρξε θύελλα αντιδράσεων από το πρώτο κιόλας trailer. Έχουμε λοιπόν ένα Battlefield 1 όπου διαδραματίζεται στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο , με αρκετά καλό multiplayer , δίχως καλό single-player και war stories με πολλές ανακρίβειες αλλά και μικρές αποστολές. Στο νέο παιχνίδι της σειράς , το V , έχουν προστεθεί 3 τέτοια Stories , χώρια το τι θα δούμε σε DLC και τα λοιπά! Σε αυτά τα Stories είμαστε 3 διαφορετικοί μαχητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου. 

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο όπου βρισκόμαστε στην Βόρεια Αφρική , προκειμένου να καταστρέψουμε την αεροπορική βάση των Ναζί, Luftwaffe. Στην δεύτερη είμαστε μια γυναίκα , η Nordlys, αντάρτισσα, όπου προσπαθεί να σώσει την μητέρα της από την αιχμαλωσία. Τέλος, στην τρίτη αποστολή είμαστε οι Deme και Idrissa , δύο αδέρφια από την Αφρική όπου  ως μέλη των Γαλλικών αποικιακών δυνάμεων κατατάσσονται προκειμένου να λάβουν μέρος σε μια επιχείρηση στην νότια Γαλλία. Η μικρή ομάδα τους θα καταστείλει τις Γερμανικές δυνάμεις και θα τις αναγκάσει να υποχωρήσουν στο επαρχιακό νησάκι Côte d’Azure, μέσα από μια μάχη που έμεινε στη ιστορία για την κρισιμότητά της και τη σημασία της στην απελευθέρωση της Γαλλίας!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν , πως όπως ακριβώς στο BF1 το campain game σε προετοιμάζει για το τι θα δεις στο multipplayer. Προσωπικά θα ήθελα έστω 2-3 War Stories ακόμη όπως το BF1 , γιατί αξίζουν , είναι καλοστημένα, βλέπεις ρεαλιστικά τον πόλεμο και πάνω από όλα είναι αληθινά γεγονότα και ιστορίες που αρκετός κόσμος , πιθανός , δεν ήξερε. Ελπίζω να τα δω σε μελλοντικό DLC , και να μην είναι πανάκριβο (χαχα).

Έχουμε αλλαγές ingame , στα γραφικά , στον τρόπο που σου εμφανίζει τα kills σου , σε όπλα προφανώς , και σε διάφορα οπλικά συστήματα. Αλλαγές στο menu των κλάσεων (Assault , Medic , Recom , Support) αλλά και στο AI όπου εκεί εντόπισα ένα θεματάκι που πιστεύω έπρεπε να το είχαν προσέξει περισσότερο. Γενικά , ο ήχος είναι απίστευτος, τα πυρομαχικά όπως και στο 1 κάποια στιγμή τελειώνουν και πρέπει να βγεις στην αναζήτηση αυτών και όχι να μένεις απλά ακίνητος σε ένα σημείο και να περιμένεις για να σκοτώσεις. Αρκετά καλή δουλειά στα όπλα και στα ”ειδικά” κάθε κλάσης.

 

Εκτός από τα κλασικά modes των Domination , Team Deathmatch , Conquest , Frontlines, Shock Operations , πλέον Breakthrough, πρέπει να τονίσουμε ότι στο Grand Operations που στη ουσία αποτελούν την εξέλιξη των περσινών Operations του Battlefield 1. Το Grand Operations είναι ένα mode που βασίζεται σε πραγματικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τοποθετεί δυο ομάδες -64- συνολικά παικτών σε τέσσερις τεράστιους χάρτες να συγκρουστούν με ότι εφόδια βρουν μέχρι τελικής πτώσης. Η ομάδες να πούμε είναι μια αμυνόμενη και μία επιτιθέμενη.

Συνοψίζοντας , νομίζω είναι κατώτερο του bf1 που για εμένα ήταν το απόλυτο της σειράς. Ακόμη παίζω ατελείωτες ώρες στο XBOX ONE , που να παραδεχτώ τους συντελεστές ότι και το ένα παιχνίδι και το άλλο ακόμη και σε τοπία με καταιγίδες ή χιόνια δεν υπάρχει καθόλου frame frop , και παίζει τέλεια και στα σπρευ του όπλου και σε μάχη ”πολλών ατόμων κοντά” .
Δεν είναι χάλια , είναι απλά μέτριο για εμένα , μπορούσε  EA και DICE να αργούσαν λίγο ακόμη να το βγάλουν και να το δουλέψουν και άλλο. Αυτό το συμπεραίνει κανείς και από τις πωλήσεις ως τώρα αλλά και τις προβολές των βίντεο στο youtube.  Προσωπικά , αξίζει πιο λίγο από τα 50-60 ευρώ του, αλλά τρώγεται!

Βαθμολογία : 7,5

 

 


Comments are closed.

Be our Partner

Διαφημιστείτε εδώ

Games-Hellas – Επίσημος πάροχος